Loppis: een ware trend in Zweden

Zoveel mogelijk oude meuk buiten de deur zetten en dan maar hopen dat iemand het van je wil kopen, we kennen het inmiddels allemaal uit Amerikaanse films. Wat de meesten van ons niet weten, is dat onze Zweedse noorderburen dit ook al jaren doen. Alleen gaven zij dit fenomeen de Zweedse naam ‘loppis’.

Loppis
” kleine tweedehandswinkeltjes aan huis”, dat zijn het volgens Lianne Rouwenhorst (26) uit Zutphen. Haar schoonmoeder heeft een huis in Zweden waardoor ze zo nu en dan naar het Scandinavische land afreist. In een van haar tripjes leerde ze de ‘loppissen’ kennen. Zo’n loppis is een plek in huis waar mensen oude spullen verkopen die ze niet meer nodig hebben of waar ze via, via aan zijn gekomen. Vaak staan deze spullen uitgestald in een schuurtje, maar soms zijn het zelfs hele kamers vol.

Populair
Volgens Lianne is het daar razend populair. “Je hebt het daar echt overal. Mensen hebben best wel grote huizen en vaak zit er een schuurtje of iets bij waar je heel goedkoop spulletjes kunt kopen”, vertelt ze. Zelf kocht ze bijvoorbeeld een tafelkleed voor één euro. Met de stof bekleedde ze een kussen. Modieus én uniek.

Dit kussentje (links) maakte Lianne van een oud tafelkleed dat ze in een Zweedse loppis scoorde voor één euro.

Nieuwe Nederlandse trend?
Is dit een potentiele trend voor Nederland? Waarschijnlijk niet. In tegenstelling tot Zweden hebben wij Hollanders schattige kleine huisjes die dicht op elkaar zijn gebouwd. Plaats voor een heel levensverhaal aan spullen hebben we helaas niet. Jammer genoeg is het wel een eindje reizen, maar mocht je het geluk hebben dit voorjaar wél naar Zweden te gaan, neem dan zeker even een kijkje bij de lokale loppissen. Want volgens liefhebbers is het echt de moeite waard.

Zie ook: https://lelemnt.wordpress.com/2012/03/05/97/

Advertenties
Comments
One Response to “Loppis: een ware trend in Zweden”
  1. Merlin Everts schreef:

    Zweden is de bomb ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: