“Mijn droom is de stylingacademie in Amsterdam”

Eerder deze week las je over de ‘tips and tricks’ van eerstejaarsstudenten Ruimtelijke Vormgeving en Styling. Een creatieve en innovatieve studierichting die volgens het NTI steeds populairder wordt. Stylingstudente Afke van Ast gaf ons een kijkje in haar leven en vertelt over haar studie aan het CIBAP in Zwolle.

Heb je het verhaal over de studentenideeën gemist? Klik dan hier voor de catch up.

Afke

 Wat leer je allemaal?
“Met de opleiding kun je verschillende richtingen op. Wij Leren vooral veel over creatieve vormgeving. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen van restaurants, clubs, thuisinterieurs of een winkel. Ook kun je decors maken voor tv-programma’s of beurzen. Er is nog een andere richting en die noemen we productpresentatie oftewel styling en etaleren. Hierbij leer je hoe je producten presenteert in warenhuizen en hoe je winkels inricht.”

En wat vind je zelf dan de leukste kant van ruimtelijke vormgeving?
“Je kunt je creativiteit kwijt en het is een uitdaging om te zorgen dat je ideeën aanspreken bij mensen. Vorm en styling moet namelijk heel precies op elkaar afgestemd zijn. Een echte uitdaging dus!”

Wat is volgens jou de kunst van een goed gestijlde kamer of huis?
“Zoals ik al zei is het belangrijk dat alles klopt in stijl en in vorm. Als je een ecologische woonkamer hebt dan ga je het niet versieren met hoogglanzende moderne accessoires. Het is ook belangrijk dat je gewoon naar jezelf kijkt. Ben je chaotisch? zorg voor een net huis met rustige kleuren. Je huis moet gewoon met jou matchen of je in balans brengen. Ik denk dat dit jouw echte perfecte styling is.”

De helft van de vrouwen gaf aan door de crisis geen geld meer uit te geven aan meubels. Hoe zou jij die vrouwen overhalen om wél geld uit te geven?
“Je moet ook om de zoveel tijd naar de kapper gaan om je coupe netjes bij te houden of om voor een nieuwe look te gaan. Waarom niet met je interieur? Je kunt zo vrolijk worden van een mooi verzorgd huis als van een knipbeurt.”

Hoe denk jij dat de toekomst voor interieurstyling er uit ziet?
“We krijgen nu al les over de zogenaamde ‘3d printers’. Deze zullen waarschijnlijk over tien of vijftien jaar heel veel gaan betekenen op vormgevingsgebied. Meubels kunnen hiermee geproduceerd worden in eigen land en dus is het goedkoper. Of je hebt er zelf een thuis en met een druk op de knop en de juiste vloeistoffen heb jij je bank, kast of tafel zo in huis. Verder gaat ‘interactieve media en vormgeving’ veel doen. Je ziet nu al regelmatig lichtshows op wolkenkrabbers. Dit word nog verder ontwikkeld en er kunnen hele interessante video- en lichtartikelen voor interieur op de markt komen.”

Dromen, doelen, verlangens?
“Ik wil graag de kant van de styling op en bij shows gaan werken, maar het mijn echte droom is om naar Stylingacademie in Amsterdam te gaan en hier verder in te studeren zodat ik op alle gebieden van styling verder kan.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: