bonte kleuren, retro planten en trending takken

Bloemiste Ellen Zwiers

Ze heeft zich al een klein beetje laten zien de afgelopen dagen: de lente. Nu het voorjaar weer is begonnen, is het tijd voor een frisse, nieuwe look in huis. En hoe kun je dat beter doen dan met bloemen en planten? Precies. LELEMNT vroeg aan bloemiste Ellen Zwiers van bloemenzaak ‘De Klavertuin’ in Zutphen wat de voorjaarstrends zijn voor 2012.

Tulpen zijn tijdloos
Ellen werkt al ruim twintig jaar als bloemiste en heeft veel trends voorbij zien komen. “Maar de Hollandse tulp is toch wel een bloem die altijd weer terug komt in het voorjaar. Deze staat namelijk voor vrolijkheid en nieuw leven”, vertelt ze. Ook gerbera’s zie je iedere lente weer opduiken. Dit jaar mogen ze in alle kleuren gecombineerd worden. “Je mag het zo bont maken als je zelf wilt”, zegt ellen.

Geverfde berkenboomtakken. Bron: http://www.decoratietakken.nl

Trending takken
Behalve deze tijdloze bloem, zijn er ook bloemen en planten die met periodes komen en gaan. Een voorbeeld daarvan is volgens haar de modieuze gekleurde berkentak. “Ze worden in allerlei kleurtjes gespoten. Je kunt verschillende kleuren combineren, maar ook kun je ze in één knalkleur spuiten en in een mooie vaas op tafel zetten.” Deze trend is ook helemaal niet duur volgens Ellen. “Je kunt het helemaal zelf maken met een paar zelfgezochte takken en een verfbus van de Action”, tipt ze. Voor een euro heb je zo al een vrolijk selfmade boeket op tafel staan.

De Sanseveria. Bron: http://www.maxifleur.nl

Strak modern, retro en makkelijk
Wat anno 2012 weer helemaal hip is, is volgens Ellen de Sanseveria, ook wel ‘vrouwentong’ genoemd. Heel lang is deze plant weggeweest, maar dit jaar doet dit retro stukje groen eindelijk weer zijn intrede in de huiskamer. “Het is echt een plant die de opa’s en oma’s van nu allemaal standaard in huis hadden toen zij jong waren. Zo oud is het ding”, zegt Ellen. “Wat zo fijn is aan deze strak moderne plant, is dat hij weinig water nodig heeft en makkelijk te onderhouden is. Als je weinig ervaring met planten hebt, is de vrouwentong een goede om mee te beginnen.” Sinds kort is er ook een nieuw soort Sanseveria op de markt en dat is de gevlochten variant. Deze plant lijkt op een rechtopstaande vlecht. Je kunt hem helemaal hip maken in een mooie pot.

Sanseveria of Orchidee
Mocht je echt geen ster zijn met planten, probeer het dan gewoon eens met de Sanseveria of de orchidee. Deze laatste is ook een makkelijke plant die met je, dankzij haar roze of witte bloemen, ook nog eens kunt matchen met je interieur. Hij is makkelijk én modieus! En zeg nou zelf, dat is toch alles waar een vrouw van droomt?

Advertenties
Comments
One Response to “bonte kleuren, retro planten en trending takken”
  1. wilma buiting schreef:

    goede tips ,Ellen! die van takken bespuiten met verf ga ik zeker uitproberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: