The streets: een ultieme inspiratiebron

Inspiratie. We zijn er altijd en overal naar op zoek. Is het niet voor die saaie witte muur, dan is het wel voor de plankjes die er aan hangen of de bank die er onder staat. Het eerste waar vaak aan gedacht wordt bij inspiratie opdoen, is bij woonbladen of winkels, maar wist je dat je inspiratie ook op een totaal andere manier kunt vinden? Vandaag nemen we één inspiratiebron onder de loep: het straatbeeld.

Op straat vindt je tal van graffititeksten die je kunnen inspireren voor een boeiende tekst op de muur

Op straat vindt je tal van graffititeksten die je kunnen inspireren voor een boeiende tekst op de muur

Inspirerend straatbeeld
Het klinkt misschien een beetje ver gezocht, maar de Nederlandse steden en dorpen bruisen van de inspiratie voor je interieur. Denk aan het reliëf van een oude stenen muur, de veren van een vogel of de sierlijke gevormde takken van een berkenboom. Maar ook jaren 30 huisjes, wolken en fietsen doen het goed. De basis van het vinden van jouw inspiratie is je focussen op kleine dingen zoals materialen of details.

Deze boom (knotwilg) werkt goed voor een nieuwe kapstok, sieradenrekje of als opdruk.

Deze boom (knotwilg) werkt goed voor een nieuwe kapstok, sieradenrekje of als opdruk.

Verschillende stijlen
Om dit toe te passen moet je wel weten waar je moet zoeken.  Eigenlijk kun je alles als inspiratiebron nemen. Wel zijn er een aantal dingen die erg fashionable en populair zijn zoals natuurelementen, gebouwen, wegen, dieren –denk aan huiden of veren– en mensen. Als je een van deze stijlen kiest zit je zeker goed, maar combineren mag natuurlijk ook.

Printjes, printjes, printjes
The big question is: hoe maak je van een straatbeeld een nieuwe look voor in huis? Je kunt je gespotte materialen namelijk niet mee naar huis nemen. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je wel kunt doen. Een van de trends in de interieurfashion is het afdrukken van een eigen behang, bijvoorbeeld met jouw boom-, muur, of olifantenhuidprint er op. Hetzelfde kun je doen met je kussens.

In stenen en oude straatjes vind je oneindig veel printjes.

In stenen en oude straatjes vind je oneindig veel printjes.

Schapenwolkjes die vooral insprerend zijn om hun vele vormen.

schapenwolkjes, een inspiratiebron dankzij haar vele vormen.


Details
Voor de accessoires is er ook een heel geliefd item, namelijk de ‘kap-stok’. Letterlijk een stok die gekapt is van een boom. Super fashionable en puur natuur. Ook met een simpele kwast en een pot verf kun je de sfeer in je kamer compleet veranderen. Schilder bijvoorbeeld de huisjes van je stad of jouw lievelingsplekjes in het dorp op een gekleurde muur. Weg random muur, hallo eigen stijl!

Wat het is? Een nostalgische lantarenpaal met barokprintje.


Get inspired
Wil je zelf op pad gaan om inspiratie op te doen? Neem dan een fotocamera of een smartphone mee. Zo weet je thuis precies wat je wil hebben en hoe je het gaat toepassen.

De foto’s zijn gemaakt door Merel Buiting rondom het Domplein in de Utrechtse binnenstad.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: